zaterdag 1 november 2008

Toulouse FC - Stade Malherbe de Caen 0-1

Ligue 1
Stadium de Toulouse
01.11.2008
Toeschouwers: 15.714
Na Montpellier zijn we de volgende dag doorgereden naar Toulouse. Deze industriestad ligt centraal in Zuid-Frankrijk, niet ver van Andorra en Spanje. Voor deze dag werd heel veel regen voorspeld, maar gelukkig voor ons viel er geen druppel. Nadat we de auto bij het stadion geparkeerd hadden zijn we in het centrum nog even de toerist wezen uithangen.

Stadium de Toulouse is gebouwd voor het WK 1998 dat in Frankrijk gehouden werd. Voor het stadion staat nog een betonnen muur met het logo van France 98, dit is de enige herinnering dat het WK hier gespeeld is. De bijnaam van het stadion is "klein Wembley" dit mede door de vorm en constructie. Mij deed het ook denken aan het Gottlieb-Daimler Stadion van Stuttgart. Het stadion is geheel overdekt en bevat alleen maar zitplaatsen. De stoeltjes zijn gemaakt in de clubkleur paars. De capaciteit ligt boven de 35.000 plaatsen, maar de club trekt gemiddeld zo'n 15.000, deze zouden er vanavond ook zitten.

Toulouse FC staat verassend 3e in Ligue 1. Caen daarentegen is de rode lantaarndrager. In een zeer zwakke wedstrijd won Caen verdiend met 0-1. De ongeveer 50 supporters van Caen vierden feest. Verdere noemenswaardigheden valt er niet te vertellen over deze wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal reden we door tot Perpignan, dat zou de volgende dag tijd schelen om naar Barcelona te rijden.
Posted by Picasa