dinsdag 4 november 2008

Olympique de Marseille - PSV Eindhoven 3-0

Champions League
Stade Velodrome
04.11.2008
Toeschouwers: 40.000
Vanuit Barcelona zijn we op maandag naar Marseille gereden. Bij de Spaanse grens en iets verderop bij een tolpunt werd mijn auto gecontroleerd op verboden middelen. Laat in de middag komen we aan bij ons hotel. Na ingechekct te hebben zijn we naar het stadion gegaan om de training van PSV te bekijken. Een ideale gelegenheid om ook foto's te nemen van het stadion.
De volgende dag hebben we de toeristische plekjes bezocht en zijn tijdens het noodweer op een terrasje gaan zitten onder een zonnescherm.

Het Velodrome wilde ik altijd eens bezoeken, alleen valt dit stadion in de categorie dat het wat tegenvalt als je er zelf instaat. Persoonlijk had ik de tribunes achter de doelen hoger verwacht. De enige overdekte tribune is de hoofdtribune. De andere 3 tribunes zijn in een boogvorm en onoverdekt. Het stadion bezit 2 lichtmasten, alle twee aan de onoverdekte zijde.

Op de wedstrijddag was het noodweer in Marseille, straten liepen onder en er moest gevreesd worden dat de wedstrijd niet door zou gaan. Het veld stond blank en met man en macht werd het veld speelklaar gemaakt. De scheidsrechter had een laatste veldkeuring gepland om 19:15 uur. Deze keuring doorstond het veld en er mocht gevoetbald worden. De eerste helft speelde PSV goed en kreeg een grote kans via Koevermans. Ondanks het goede spel van PSV kwam Marseille onverdiend op een 1-0 voorsrpong. PSV bleef het goede spel houden en Bakkal kopte nog op de paal. Dit zouden de laatste stuiptrekkingen zijn van PSV. In de tweede helft stortte het elftal ineen en Marseille kon uitlopen naar een 3-0 overwinning. De support van Marseille zijde viel enorm tegen, ze kwamen niet verder dan een "ensemble" van de twee korte zijden. De rest werd voorgezongen door een man met microfoon, de helft van de tijd zong niemand met hem mee. Juist voor de support had ik het Velodrome willen bezoeken, een tegenvaller....
Posted by Picasa