Ligue 2
Stade de la Mosson
31.10.2008
Toeschouwers: 16.115
Voor de uitwedstrijd van PSV in Marseille zijn we al enkele dagen ervoor afgereisd naar Zuid-Frankrijk en Spanje om wat voetbalwedstrijden te bezoeken. De eerste wedstrijd was de derby tussen Montpellier en Nimes. Deze steden liggen op ongeveer 50 km afstand van elkaar.

Het stadion, genoemd naar de wijk waarin het ligt, is er een in de categorie bijzonder. 3 Tribunes zijn overdekt en zien er alledaags uit. De andere tribune aan de lange zijde bestaat uit 3 ringen die over elkaar heenlopen. De derde ring steekt boven het hele stadion uit, als je op deze derde ring zit heb je vast een prachtig uitzicht op de heuvels nabij Montpellier. Omdat we deze tribune per se op de foto wilden zetten werd besloten om kaartjes te kopen aan de overzijde ervan. Dit seizoen trekt Montpellier zo'n 7.500 toeschouwers gemiddeld per wedstrijd. Deze avond wisten 16.115 mensen de weg naar Stade de la Mosson te vinden.

Waar Nimes onderaan de ranglijst staat, bevindt Montpellier zich in de bovenste regionen. Bij de opkomst van spelers toonden de thuissupporters een aardige choreografie. Nimes-supporters pakten uit met een fakkel. De eerste helft was Nimes de betere ploeg, en kreeg enkele aardige kansen uit verzorgde aanvallen. Pas in de tweede helft scoorden de bezoekers de 0-1. Tijdens de tweede helft staken de thuissupporters nog enkele fakkels aan en gooiden deze op het veld. In het slotkwartier zette Montpellier het op een aanvallen. Negen minuten voor tijd resulteerde dit in de gelijkmaker. In de slotminuten verzuimde Montpellier om de overwinning binnen te slepen. 1-1 Eindstand van deze derby, iedereen kon tevreden naar huis. Bij de tramhalte werd nog een container in brand gezet, voor de rest bleef het rustig.