zondag 30 november 2008

ES Vaux-Noville - R. Ent. Bertrigeoise 3-5

Vierde Klasse D
Stade de Vaux-Noville
30.11.2008
Toeschouwers: 300
De hoofdwedstrijd van vandaag zou de derby in Esch zijn. Aangezien deze wedstrijd om 18:00 uur begon werd er gekeken of er in Zuid-Belgie nog gevoetbald zou worden. De enige wedstrijd was die tussen Vaux-Noville en Bertrigeoise. Nadat we Luik achter ons hadden gelaten werd het langs de snelweg steeds witter. Hoe dichter we bij Vaux-Noville kwamen hoe meer sneeuw er lag. Op de snelweg zelf lag er op de tweede baan sneeuw. Eenmaal aangekomen in Vaux-Noville was het niet eenvoudig om het stadion te vinden, er waren geen massa mensen, geen lichtmasten en geen bewegwijzering, totdat we een bordje tegenkwamen waarop stond dat we omgeleid werden, naast dit bordje hing een klein bordje: ES Vaux-Noville. We hadden dan toch de ground gevonden.

Aangezien dit stadionnetje op een bergje ligt was het voor de meesten niet makkelijk om de auto te parkeren in de sneeuw. Ik had zelf het geluk dat er op een vlak stuk nog 1 parkeerplaats vrij was. Na wat glibberen en glijden komen we aan bij de ingang, een klein houten huisje, met een kaartcontroleur die verbaasd was dat ik een paraplu mee had genomen, achteraf heeft deze man gelijk gehad, het bleef droog. Het stadion kent maar 1 tribune, die waarschijnlijk zeer recent geplaatst is. Hier kan men een heel klein beetje overdekt staan, merendeel is onoverdekt. Wij besloten plaats te nemen aan de overzijde van deze tribune, gewoon ouderwets aan de railing staan.

ES Vaux-Noville is een nieuwe club in de Vierde Klasse D. De mannen in het zwart wisten vorig jaar te promoveren, dit maakt hen meteen tot de underdog tegen het als tweede geplaatste Bertrigeoise, dat vorig jaar lang bovenin mee heeft gedraaid. Het eerste doelpunt was voor de gasten, deze werd gescoord vanuit een strafschop. Hierna liep Bertrigeoise uit tot 0-3. Voor rust wist Vaux-Noville nog een treffer te maken wat de ruststand op 1-3 bracht. Het veld dat voor de wedstrijd sneeuwvrij gemaakt werd is inmiddels al omgeploegd tot een veredelde zandbak. In de tweede helft zette de thuisclub orde op zaken en wist zelfs terug te komen tot 3-3 wat een sensatie betekende. Bertrigeoise wist wat het moest doen en scoorde nog 2x. Verkleumd van de kou stapten we weer de auto in om verder te rijden naar Luxemburg.
Posted by Picasa