Primera Division
Estadi Olimpic de Montjuïc Lluis Companys
02.11.2008
Toeschouwers: 12.000
Na Sant Andreu zijn we de Ramblas in Barcelona opgegaan op zoek naar een paraplu. Het Olympisch Stadion van Espanyol is zowat geheel onoverdekt en het zou fijn zijn om droog te blijven. Ook van deze wedstrijd wisten we niet of deze wel door zou gaan. Via de metro en de funicular (treintje bergopwaarts) kwamen we aan op de Montjuïc. Hier werd duidelijk dat de wedstrijd plaats zou vinden om 17:00 uur.

Het stadion kent iedereen natuurlijk van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Ellen van Langen rende in dit stadion naar een gouden medaille. Sinds eind jaren negentig is Espanyol vaste bespeler van dit stadion. Het stadion is voor de Spelen grondig gerenoveerd, sindsdien is er niets meer aan gedaan. In februari 2009 moet het nieuwe stadion van Espanyol klaar zijn. Dit is dus het laatste seizoen voor de blauw-witten in dit stadion. Voor Espanyol is het moeilijk om in een stad te spelen waar een van de beste clubs ter wereld ook speelt; Barcelona. Tijdens de wedstrijd is het stadion slechts gevuld met 12.000 mensen. Er kunnen er 56.000 in. Vanuit Osasuna reisden ongeveer 10 supporters mee

Bij Espanyol zien we als bekende speler Ivan de la Peña, bij Osasuna zit Pandiani (ex-Espanyol) op de bank en trainer is voormalig bondscoach Camacho. In de tiende minuut verzuimde Tamudo de 1-0 te scoren, hij schoot de strafschop naast. De wedstrijd bloedde daarna helemaal dood. In de tweede helft viel dan toch het doelpunt voor Espanyol. Tamudo maakte zijn misser van de eerste helft goed en kon zijn voet nog net tegen de bal zetten. Na de wedstrijd liepen we de Montjuïc af, een van de mooiste wandelingen vanuit een stadion die ik heb meegemaakt. Barcelona ligt onder je met al zijn lichtjes, langzaam loop je er naar toe en kom je uit op de plaats waar in de zomer de fonteinenshows zijn.