Eredivisie
ADO Den Haag Stadion
28.10.2008
Toeschouwers: 13.800
Op deze dinsdagavond stond de uitwedstrijd naar Den Haag gepland. Om 16:30 uur vertrokken de bussen vanuit Eindhoven naar de Hofstad. Voorbij Rotterdam werden we opgewacht door de politie en deze sloot 2 km voor onze bussen de snelwegen af, en dat in de spits. In Den Haag aangekomen zochten we in de kou onze plekken op.

Het ADO Den Haag Stadion is nu voor het tweede seizoen in gebruik. Helaas voor de hofstedelingen viel de opening in het seizoen dat er een treetje lager gevoetbald diende te worden. Na een spannende strijd in de nacompetitie wist Den Haag te promoveren naar de Eredivisie, waar een stad als Den Haag ook thuishoort. Eenmaal in het stadion zijn er wel gelijkenissen met het DSB Stadion van AZ. De vorm en de schuinstaande lichtmasten zijn bijna identiek zoals die in Alkmaar. Helaas is gekozen voor neutrale grijze stoeltjes in plaats van stoeltjes in clubkleuren.

ADO heeft dit seizoen thuis nog geen wedstrijd verloren en is gebrand op een overwinning op landskampioen PSV. PSV is zelf ook gebrand op een overwinning, de Eindhovenaren draaien tot op dit moment een wisselvallig en slecht seizoen. Na een zwakke eerste helft van beide kanten met veel balverlies en slechte passes, werd de tweede helft enigszins aantrekkelijker. Via een inschuivende Eric Addo mocht PSV de 0-1 noteren op het scorebord. In het laatste kwartier kreeg ADO de grootste kansen, toch wist Bakkal de 0-2 te scoren al ging hier wel een handsbal aan vooraf. Na de wedstrijd mochten we nog 45 minuten in de bus wachten voordat het hek van de parkeerplaats open mocht van de autoriteiten.