zondag 19 oktober 2008

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-0

Eredivisie
Sparta Stadion
19.10.2008
Toeschouwers: 10.034
Het Sparta Stadion kon ik bezoeken dankzij een cadeaubon van mijn werkgever afgelopen jaar. Na enkele mails over en weer te hebben gestuurd lag het kaartje in de fanshop op me te wachten. Ruim voor aanvang kwam ik aan bij het Sparta Stadion "Het Kasteel".

Officieel heet het stadion Sparta Stadion, maar iedereen kent het als "Het Kasteel". Deze naam is verkregen dankzij het kasteeltje aan de lange zijde van het stadion. Voorheen heeft het stadion even Stadion Spangen geheten, de naam van de wijk waarin het stadion ligt. De laatste verbouwing vond plaats in 1998-1999. Vandaag werden op de Denis Neville tribune nieuwe stoeltjes in gebruik genomen, met daarin de clubnaam geschreven. Verder is opmerkelijk dat er plaats is gebleven voor het gebouw met de twee torentjes (Het Kasteel) aan de binnenzijde van het stadion.

Sparta wist dit seizoen nog geen enke overwinning te behalen, terwijl Utrecht in de vorige competitieronde nog knap FC Twente met 3-0 opzij zette. In de 18e minuut kwam Sparta op voorsrprong, al dan niet bewust. De bal kwam uit een hoekschop tegen de buik van Dissels aan, Vorm was kansloos. Verder gebeurde er in de 90 minten niets meer. In de hele wedstrijd werd door beide teams fout op fout gemaakt. Doordat Feyenoord vanmiddag verloor van Willem II klom Sparta over de stadgenoot heen op de ranglijst, dit tot grote vreugde van de Spartafans.
Posted by Picasa