zondag 28 september 2008

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 1-1

Bundesliga
Commerzbank Arena
28.09.2008
Toeschouwers: 37.600
Vanuit Wiesbaden hebben de trein genomen naar Frankfurt-Stadion. Deze rit duurde 46 minuten en zorgde ervoor dat we om 16:45 voor het stadion stonden. Dankzij het wedstrijdkaartje van SV Wehen Wiesbaden konden we gratis naar Frankfurt reizen. De tickets waren besteld via internet en konden alleen afgehaald worden bij de kassa aan de hoofdingang, 3 km van het station vandaan. Dit resulteerde erin dat we in de 14e minuut op onze plaatsen zaten. De 0-1 werd gemist. Mijn 3e bezoek aan dit stadion kon beginnen.

Het stadion is verbouwd voor het WK 2006 in Duitsland. Voorheen stond hier een ouderwetse Duitse "bak". Helaas heb ik nooit een wedstrijd bezocht in het oude Waldstadion. Mijn eerste bezoek was tijdens de Confederations cup met de wedstrijd Japan - Griekenland, mijn tweede bezoek in 2007 tijdens Eintracht Frankfurt - VFB Stuttgart. In mijn ogen hoort dit stadion tot een van de mooiste in Duitsland. In het midden van het speelveld hangt een grote videowürfel. Vanuit deze blok kan een zeil over het hele stadion gespannen worden.

Zoals gezegd hebben we de 0-1 gemist. Tijdens de wandeling naar het stadion toe hebben we de (in matig opgekomen) Bielefeld fans horen juichen. In de 87e minuut wist Frankfurt de gelijkmaker te maken. In de tussenliggende minuten gebeurde er niets. De Frankfurt fans die toch wel bekend staan om hun sfeer bleven de gehele wedstrijd sfeerloos. Met 37.600 toeschouwers was de Commerzbank Arena ook matig gevuld. Dankzij het kaartje van deze wedstrijd konden we weer gratis terug naar Wiesbaden, alwaar de auto stond te wachten op de bijna 3 uur durende terugreis.

Posted by Picasa