vrijdag 5 september 2008

Excelsior - RBC Roosendaal 1-0

Jupiler League
Stadion Woudestein
05.09.2008
Toeschouwers: 1.727

De laatste keer dat ik een nieuwe ground bezocht in Nederland dateert al weer van enkele jaren geleden. Vanavond ben ik dus naar Rotterdam gereden om Woudestein te bezoeken. Op enkele kleine files rondom Eindhoven na verliep de reis goed. Het parkeren bij het stadion was goed geregeld (zal ook te maken hebben met het lage toeschouwersaantal).

Na enkele jaren Stad Rotterdam Verzekeringen stadion te hebben geheten, heeft de club besloten om de oude naam weer aan het stadion te verbinden. De laatste verbouwing dateert van voor het jaar 2000. Als voorbeld heeft men het Mandemakers Stadion in Waalwijk gebruikt, dit kun je ook wel zien aan de constructie. Het stadion bezit 4 overdekte zittribunes die niet op elkaar aansluiten. In de hoeken zijn wanden geplaatst.

Excelsior, dat vorig jaar rechtstreeks gedegradeerd is uit de Eredivisie, nam het vandaag op tegen RBC Roosendaal, dat 2 jaar geleden is gedegradeerd. Je zou denken dat het een interessante wedstrijd zou gaan worden. In de eerste helft gebeurde heel weinig, Excelsior raakte uit een voorzet de lat. De tweede helft was Excelsior beter dan RBC, er kwamen voor beide teams grote kansen (Excelsior op de paal). Op het moment dat je denkt dat de wedstrijd dood gaat bloeden, kopt Robert Braber een kwartier voor tijd de 1-0 binnen. Al met al een verdiende overwinning.

Posted by Picasa