zaterdag 20 september 2008

AZ - PSV Eindhoven 1-0

Eredivisie
DSB-Stadion
20.09.2008
Toeschouwers: 16.258
Voor de uitwedstrijd naar AZ kon je met eigen vervoer naar Alkmaar reizen met een zogehete autocombi. Op een parkeerplaats langs de A2 mocht iedereen die met eigen vervoer die uit het zuiden kwam zijn kaartje om laten wisselen tussen 19:00 - 19:30 uur, de wedstrijd begon om 20:45 uur. Naturlijk verliep dit niet snel. Wij waren redelijk snel aan de beurt en om 20:15 uur stonden we al in het stadion.

Na het verlaten van de Alkmaarderhout heeft AZ nu zijn huis gevonden in het DSB-Stadion. Het stadion heeft een golvend dak met 4 schuinstaande lichtmasten. Er zijn plannen voor een tweede ring te bouwen, in mijn ogen mag het stadion er dan iets steviger uit gaan zien, maar ik ben geen architect. Al met al een aardig stadion voor een club als AZ.

In de eerste helft had PSV een licht overwicht zonder gevaar te stichten. Na rust was AZ de betere ploeg, al was het niet met goed spel. PSV speelde onthutsend zwak waardoor AZ druk kon zetten op het PSV doel. In de 83e minuut kwam Martens, mede door de slecht verdedigende Maza, oog in oog met Isaksson en liet de keeper kansloos. Hierdoor kwam er hosanna stemming bij het AZ publiek los, terwijl in de eerste helft het team nog uitgefloten werd. Ik vraag me daarom ook altijd terecht af waar waren deze supporters toen de Alkmaarderhout nooit uitverkocht was en AZ in de eerste divisie speelde??
Posted by Picasa