zaterdag 13 september 2008

ROC Charleroi Marchienne - FC M. Brussels 1-3

Exqi League
Stade de la Neuville
13.09.2008
Toeschouwers: ca. 800
De tweede club uit Charleroi speelt in de Tweede Klasse van Belgie. Eenmaal in de straten van Charleroi doet je weer beseffen dat je in Wallonië bent aangekomen. Oude vervallen huizen aan weerszijden van de straten. Tussen deze huizen ligt het Stade de la Neuville.

Stade de la Neuville ligt zoals gezegd tussen de huizen. Als je door de straten loopt weet je niet dat hier een stadion ligt, of je moet net een glimp opvangen van de lichtmasten. Het stadion is nog in Belgische stijl. Een oude hoofdtribune, waar tegenwoordig weer moderne business-seats in zijn geplaats, een overdekte staantribune en achter de doelen onoverdekte staantribune. De "Wellenbrecher" zijn netjes in de clubkleuren beschilderd. Vanuit een groot deel van het stadion zie je het stadion van grote broer Sportclub Charleroi.

Charleroi Marchienne nam het op tegen degradant FC Brussels. Over de gehele wedstrij gezien was FC Brussels de betere ploeg. De slagroom op de taart bracht toch het doelpunt van de thuisploeg. Een volley vanuit de lucht genomen deed het net bollen. Vanuit Brussel waren weer een x-aantal fans meegereisd.

Posted by Picasa