zaterdag 15 augustus 2009

Slavia Sofia - Lokomotiv Mezdra 1-0

"A" rpyna
Stadion Slavia
15.08.2009
Toeschouwers: 250
Een dag na Lokomotiv was het vandaag de beurt aan Slavia Sofia. Vanuit het centrum werd de tram genomen die je op een 300 meter van het stadion afzet. Het was nog moeilijk zoeken naar de kassa's, maar eenmaal gevonden kochten we voor omgerekend 2,50 Euro een kaartje. Wegens dreigende onweer besloten om onder de overkapping van de hoofdtribune te gaan zitten.

Bij binnenkomst van het stadion snuif je meteen de Oost-Europese sfeer op. Een heerlijk ovaal stadion in de stijl zoals we ze steeds minder aantreffen. Het stadion bezit geen lichtmasten. Vanuit het stadion heb je verder een prachtig uitzicht op Mount Vitosha, die als een muur voor Sofia staat. Met handgeteld 250 toeschouwers is dit voor mij het laagste toeschouwersaantal ooit in een hoogste divisie.

Over de wedstrijd valt tot de 88e minuut niet veel soeps te vertellen. We genieten meer van het stadion en de omgeving dan van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd besluit ik om een tweede rondje om het stadion te wandelen. Halverwege mijn wandeltocht gebeurde er eindelijk iets, strafschop voor Slavia. In het opstootje dat ontstaat vallen 2 rode kaarten voor Lokomotiv Mezdra. De strafschop wordt benut. Een minuut later na het doelpunt kreeg Lokomotov Mezdra de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na deze kans moest Lokomotiv de laatste minuut zelfs uitspelen met 8 spelers vanwege een 3e rode kaart.
Posted by Picasa