Tivoli (neu)
30.08.2009
Toeschouwers: 23.078
Na gisteren in Leverkusen te zijn geweest was het vandaag de beurt aan het nieuwe stadion van Alemannia Aachen. Aangezien Aachen ruim een uur rijden is hoeft hier geen enkele moeite ervoor gedaan te worden om het te plannen. Zonder enige vertraging komen we aan in Aachen. Het ticket dat online besteld was lag al bij het Info-point klaar. Je zou denken dat het Info-point in het nieuwe stadion geïntegreerd zou zijn, niets is minder waar, de kaartjes konden afgehaald worden buiten het stadion in een busje.

Het gebruikelijke rondje werd gelopen rondom het stadion. Achter de ene korte zijde ligt het paardrijdstadion, aan de andere het oude Tivoli. Tussen deze stadions ligt het nieuwe geel-zwarte bastion van Alemannia. Eenmaal in het stadion doet me dit erg denken aan het nieuwe stadion van 1.FC Magdeburg. De buitenzijde is van Aachen wat beter afgewerkt. De fanatiekste aanhangers hebben nu staanplaatsen achter het doel, voor de rest bestaat dit stadion uit geel-zwarte zitkuipjes. In de eerste wedstrijd van het seizoen verloor Alemannia met 0-5 van FC Sankt Pauli, verder deed er al meteen een triest ongeval voor, een Sankt Pauli fan viel 6 meter naar beneden van een balustrade en verkeerde enige tijd in levensgevaar. Het had geen slechtere primeur kunnen geven voor het stadion.

De tweede thuiswedstrijd in het stadion, met tegenstander FSV Frankfurt, moest gewonnen worden. In een matig gevuld Tivoli floot scheidsrechter Schössling voor de aftrap. Na 14 minuten was het oud-Gladbacher Benjamin Auer die de eerste officiele treffer van Aachen in het nieuwe stadion scoorde. Met de rust was de score inmiddels al verdubbeld. Na rust was het voor de thuisploeg zaak om de wedstrijd te controleren. Zeven minuten voor tijd was het "man of the match" Benjamin Auer die de 3-0 op het scorebord zette.