Stadion Lokomotiv
14.08.2009
Toeschouwers: 450
Het landenpunt Bulgarije werd gepakt bij Lokomotiv Sofia. Na op Google Earth gekeken te hebben waar het stadion ongeveer lag, bleek de tramlijn naar het stadion wegens werkzaamheden eruit te liggen. We besloten om te wandelen naar het stadion, na een binnendoorweggetje kwamen we onder een viaduct met overal spoorwegen en een zigeunerkamp. na dit achterwege te hebben gelaten besloten we de taxi te nemen vanuit het station.

Twintig minuten voor aanvang kwamen we bij het stadion aan. Na een kleine inspectie besloten we om op de hoofdtribune plaats te nemen, met uitzicht over de half om het veld liggende overdekte zittribune. Op het dak van deze tribune zijn 2 masten geplaatst zonder een enkele lamp erin.

Het stadion bleef vandaag nagenoeg leeg. Vanuit Svoge zijn er een kleine 100 meegereisd naar Sofia. De promovendus (Svoge) keek na 25 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Uit 2 spaarzame aanvallen wisten de blauw-witten op gelijke hoogte te komen met 4-voudig landskampioen Lokomotiv. Toch wist de thuisploeg ruim 10 minuten voor tijd de beslissende 3-2 binnen te schieten. Na de wedstrijd stond onze taxichauffeur op de afgesproken plaats en liepen we 10 minuten later weer door het centrum van Sofia.