BayArena
29.08.2009
Toeschouwers: 27.122
Sinds het begin van het seizoen beschikt Bayer Leverkusen weer over de eigen BayArena, na een half jaar in de LTU Arena van Düsseldorf gespeeld te hebben. Ik zet mijn auto neer bij de parkeerplaats voor de pendelbus naar het stadion. Via de meest toeristische weg van Leverkusen, dwars door de Bayerwerken en langs het station Leverkusen Mitte worden we eruitgelaten in het Stadtpark nabij het stadion.

Eenmaal uitgestapt uit de bus ga ik een hoekje om en zie de verniewde BayArena voor me liggen. Vorig jaar is begonnen met het plaatsen van een tweede ring en een vernieuwd dak. De authentieke lichtvooroverbuigende lichtmasten zijn hierdoor ook verdwenen. De nieuwe tweede ring valt wat klein uit, daartegenover staat dat het vernieuwde dak wat oversized is, maar niet lelijk. Het stadion oogt door het dak rond maar het is als je goed kijkt een rechthoekig stadion gebleven. De capaciteit is met 10.000 plaatsen verhoogt, al vraag je je af of dit reëel is voor Leverkusen, zowel de eerste als deze wedstrijd was bij lange na niet uitverkocht.

Na de recente 0-5 overwinning van Leverkusen bij Freiburg is de "Werkself" koploper in de Bundesliga. VFL Bochum wist vorige week zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. Leverkusen begon aanvallend aan de wedstrijd, binnen 1 minuut had het al 2-0 kunnen zijn. Uit de eerste de beste aanval weet Bochum het net te vinden, al was daar de medewerking van Manuel Friedrich voor nodig die het laatste zetje gaf aan de bal. Dezelfde Manuel Friedrich maakte met een kopbal de verdiende gelijkmaker. Na rust bleef Leverkusen de betere partij. Stefan Kiessling besliste de wedstrijd. Dankzij de Bochum fans was er nog een matige sfeer in de BayArena, supporters van de thuisploeg bleven 90 minuten nagenoeg stil.