vrijdag 7 augustus 2009

NK Inter Zapresic - HNK Cibalia 1-0

T-Com Prva HNL
Stadion Intera
07.08.2009
Toeschouwers: 1.800
De eerste van de 4 Balkanwedstrijden vond plaats in Zapresic nabij Zagreb. Vanuit het centrum van Zagreb werd de tram naar Crnomerec vanwaar het nog een half uur was naar Zapresic. Een kleine 2 uur voor aanvang kwamen we bij het stadion aan. Snel werd duidelijk dat we geen grote toestroom van supporters konden verwachten. Met een langzaam ondergaande zon namen we plaats op de hoofdtribune.

Bij binnenkomst van het stadion valt alleen de "gedeeltelijk" overdekte hoofdtribune op. Als men goed kijkt bevind zich aan de overzijde nog een zittribune waarvan al veel stoeltjes gesneuveld zijn. Langzaamaan vulde het stadion zich met zonnebloempitten etende supporters, kenmerkend voor Oost-Europa.

Zowel Zapresic als Cibalia zijn goed gestart in de competitie. De winnaar van vanavond zou ook als koploper het weekend in gaan. Cibalia, afkomstig uit het Zuid-Kroatische Vinkovci, nam een buslading supporters mee op deze vrijdagavond die de hele avond voor de enige sfeer zorgden in het stadion. Binnen 13 minuten kreeg Zapresic een strafschop, deze werd benut en dit was meteen het enige doelpunt van de avond.
Posted by Picasa