zaterdag 8 augustus 2009

NK Croatia Sesvete - NK Dinamo Zagreb 2-5

T-Com Prva HNL
Stadion u Kranjcevicevoj
08.08.2009
Toeschouwers: 3.000
Twee dagen voor de wedstrijd werd het stadion van NK Zagreb gespot. Mijn oog viel op een A4-tje dat aan het hek hing. Het betrof een wedstrijdaankondiging van de 1e speeldag voor Croatia Sesvete. In eerste instantie dacht ik dat er een sanctie tegen Sesvete liep aangezien ze vorig seizoen in Kamen Ingrad (Centraal Kroatie) gespeeld hebben. Na wat rondgesurft te hebben op internet bleek ook de wedstrijd van de 3e speeldag door Croatia Sesvete in het stadion van NK Zagreb gespeeld te worden met als tegenstander Dinamo Zagreb.

Als je vanuit het noorden Zagreb binnenrijdt met de trein doemen de 4 lichtmasten van dit stadion al op. Ook hier valt bij binnenkomst de overdekte hoofdtribune als eerste op. Deze tribune is in de laatste jaren gerenoveerd. Aan de overzijde bevindt zich nog een onoverdekte staantribune. Om het veld ligt een betonnen wielerbaan waar, mag ik hopen, geen wielerwedstrijden meer gereden worden.

Het betrof vandaag om een heuse stadsderby. Sesvete is een buitenwijk van Zagreb, niet ver van Maksimir waar Dinamo gehuisvestigd is. Het stadion (vooral hoofdtribune) liep aardig vol, met name Dinamo fans. Aan de overzijde was "officieel" het uitvak waar de Bad Blue Boys ook plaatsnamen. Helaas maakten de BBB hun naam vanavond niet waar. De wedstrijd begon voortvarend, met rust stond het al 2-3. Toch werden de Dinamo spelers op een fluitconcert getrakteerd door hun eigen supporters. Na rust nam Dinamo het heft in handen en stelde de overwinning met 2-5 veilig.

Posted by Picasa