zondag 31 mei 2009

Kapfenberger SV Superfund - SK Rapid Wien 0-4

Tipp3 Bundesliga powered by T-Mobile
Franz-Fekete-Stadion
31.05.2009
Toeschouwers: 7.300
Om het weekend op te vullen hebben we gekozen om vanuit München op en neer naar Kapfenberg te reizen voor de laatste speeldag in de Oostenrijkse Bundesliga. Kapfenberg ligt een kleine 400 km van München vandaan, niet ver boven Graz. Na Salzburg en een gedeelte van de Alpen te zijn gepasseerd kwamen we ruim voor aanvang aan in Kapfenberg. Achter het stadion ligt een burcht, op weg naar deze burcht kom je op een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over het stadion en het omliggende gebied.

Zoals al gezegd ligt het stadion in een prachtige omgeving, omringd door bergen en bomen. Het meest kenmerkende aan het stadion zijn de gebogen lichtmasten. Aan de burchtzijde staat de overdekte hoofdtribune met zitschaaltjes in het geel. Het overige deel van het stadion bestaat uit onoverdekte staanplaatsen. De score wordt bijgehouden op een electronisch scorebord. Verder ligt rondom het veld een atletiekbaan, die goed onderhouden wordt.

Op deze laatste speeldag stond er voor beide ploegen niets meer op het spel. Kapfenberg (de kampioen van de 2e divisie afgelopen jaar) kon niet meer degraderen en Rapid Wien stond al stevig op de tweede plaats. Met duizenden zijn de fans uit Wenen meegereisd. Het uitvak zat nokvol wat de sfeer in het stadion alleen maar goeds bracht. Vanuit Kapfenbergzijde kwam vrijwel niets. Binnen 2 minuten stond Rapid al op een 0-1 voorsprong. Kapfenberg probeerde nog wel iets terug te doen maar verder dan enkele kansen kwam het niet. Rapid kon uitlopen naar een makkelijke 0-4 overwinning, het had 0-5 kunnen worden ware het niet dat Rapid een strafschop onbenut liet. Na de wedstrijd lagen de 400 km terug naar München op ons te wachten.
Posted by Picasa