Play-Off
Euroborg
21.05.2009
Toeschouwers: 20.669
Op deze Hemelvaartsdag besloot ik om naar het hoge noorden af te reizen. Vandaag zou er een losse verkoop plaatsvinden bij FC Groningen. Op vertoon van je legitimatiebewijs kon men een wedstrijdkaartje kopen. De dag voor de wedstrijd werd nog met FC Groningen getelefoneerd en gemaild of het mogelijk was om een kaartje te reserveren. Er werd mij verteld dat dit niet mogelijk was en moest dus op de bonnefooi naar Groningen afreizen en hopen dat er nog voldoende tickets waren. Het antwoord op de mail kwam zelfs een dag na de wedstrijd.

Om 12:00 uur stond ik voor de poorten van de Euroborg om een ticket te bemachtigen, dit lukte zonder enig probleem. De buitenzijde van de Euroborg is kaal en lelijk, het ziet er niet uit als een stadion. In het complex liggen verder nog een bioscoop, casino en enkele restaurants. Eenmaal binnen de poorten ademt het stadion wel een voetbalsfeer uit. De stoeltjes zijn mooi in de clubkleuren geplaatst, zelfs de muren van het stadion zijn groen. Men zit dicht op het veld en had het gevoel dat men waar men ook in het stadion zit, er altijd een goed zicht op het veld zou zijn. De lichtmastconstructie valt in mijn ogen uit de boot. De primitieve opstelling van dit soort lichtmasten past niet bij het stadion. In het stadion van Union Saint - Gilloise vind ik deze constructie vele malen beter passen.

De wedstrijd van vanmiddag betrof de 2e wedstrijd in de Play-Off voor het behalen van een Europees ticket. De heenwedstrijd in Utrecht eindigde in een spectaculaire 3-3. Mocht het weer een gelijkspel worden dan zou zondag de allesbeslissende wedstrijd in de Euroborg plaatsvinden. De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer met kansen aan weerszijden. In de 9e minuut opende Marcus Berg de score door goed voorbereidend werk van Granqvist. Na dit doelpunt werd Groningen sterker en sterker. na een half uur maakte Lovre de 2-0 wat tevens ook de ruststand was. 17 Seconden na rust maakte Marcus Berg met een schitterende stiftbal de 3-0. Groningen speelde de wedstrijd op zijn dooie gemak uit en liep uit naar een 4-0 overwinning. Marcus Berg miste na de 4-0 nog een strafschop, Van der Gun kon de eretreffer nog maken voor Utrecht maar kopte de bal op de lat. Groningen speelt in de volgende ronde tegen NAC dat Feyenoord met 0-4 versloeg in De Kuip.