Regionalliga Süd
Donaustadion
16.05.2009
Toeschouwers: 2.100
Dit weekend stond in het teken van de laatste wedstrijd in het Rosenaustadion van FC Augsburg. Gezocht werd naar een wedstrijd voor op de zaterdag. Met SSV Ulm in het Donaustadion werd deze al snel gevonden. Zaterdagochtend 6:30 uur vertrokken we richting Zuid-Duitsland. De reis verliep zonder enige problemen en konden de auto gemakkelijk voor het stadion parkeren. 45 Minuten voor aanvang stonden we op de staantribune in het Donaustadion.
Nog niet zo heel lang geleden speelde in dit stadion een seizoen lang Bundesligavoetbal af. Ulm was het gelukt om enkele jaren achterelkaar te promoveren en uiteindelijk uit te komen in de Bundesliga. Net zo hard ging de weg weer omlaag en vandaag de dag speelt de club in de Regionalliga Süd (4e divisie). Dankzij het Bundesliga avontuur staat er aan de gegengerade een overdekte zittribune. De oude hoofdtribune aan de overzijde en de staanplaatsen achter de doelen maken het een redelijk groot stadion voor SSV Ulm. Aangezien de club meerdere sportrichtingen kent is een atletiekbaan ondenkbaar voor de vereniging.

In de Bundesligatijd was de spits van SSV Ulm niemand minder dan Hans van der Haar. Tot op de dag van vandaag zie je het shirt van Van der Haar terugkomen op de tribunes. Vandaag kwam SC Freiburg op bezoek. In de eerste helft was Freiburg de club met de grootste kansen. Uit een van de eerste serieuze aanvallenm van Ulm viel de 1-0. Hierna sprong Ulm beter met haar kansen om en zette Freiburg gemakkelijk opzij met 3-1. Na de wedstrijd zijn we richting München gegaan om de avond te vullen.