zaterdag 2 mei 2009

FC Gütersloh 2000 - Fortuna Köln 3-2

NRW Liga
Heidewaldstadion
02.05.2009
Toeschouwers: 736
Aangezien ik op zaterdagmorgen moest werken was het tijdstip van 18:00 uur kick-off in Gütersloh een aangename verassing toen ik op zaterdag rond aan het snuffelen was naar wedstrijden. Na een 2 uur durende autorit parkeer ik de auto voor het stadion. Druk is het niet en zou het met 736 toeschouwers ook niet worden. De lentezon maakte het een aangename avond in het Heidewaldstadion.

Nadat de club in 1999 failliet is gegaan is de club doorgegaan onder FC Gütersloh 2000. Na het faillisement is de club nooit meer uit de amateurdivisies geraakt. Het stadion doet niet onder voor enkele 2. Bundesligastadions. Met een overdekte zittrubune en de rest onoverdekte staantribunes herbergt het stadion een capaciteit van om en nabij 12.000 toeschouwers. Vanuit Köln waren er een kleine 100-tal supporters meegereisd.

Voor Gütersloh breken spannende tijden aan, de club speelt om rechtstreekse degradatie tegen te gaan. Voor Fortuna Köln zit het seizoen erop, er kan niet meer gepromoveerd en niet meer gedegradeerd worden. Toch leek het erop dat Fortuna Köln de 3 punten mee zou nemen naar de Rheinstadt. Met een 0-2 voorsprong net na rust leek er geen vuiltje aan de lucht. FC Gütersloh toonde vechtlust en knokte zicht naar een belangrijke 3-2 overwinning.
Posted by Picasa