zondag 17 mei 2009

FC Augsburg - SV Wehen Wiesbaden 1-1

2. Bundesliga
Rosenaustadion
17.05.2009
Toeschouwers: 24.100
Na in München overnacht te hebben werd het hoogtijd om naar Augsburg af te reizen. Na 45 minuten Autobahn arriveren we in Augsburg. De zon begon al zachtjes aan te branden, het zou zo'n 28 graden worden vandaag, mooi weer om een afscheid te vieren. De tickets waren al online besteld en werden zonder problemen afgehaald bij de Sonderkasse. Tijd om het Rosenaustadion te betreden.

Uit de puinhopen van de tweede wereldoorlog is het stadion ontstaan. De staantribunes zijn gebouwd op de resten van puin uit deze oorlog. De hoofdtribune lijkt daardoor een stuk kleiner. Om het veld heen ligt nog een atletiekbaan waar menig (belangrijke) wedstrijd is gehouden. Het stadion is een echte "oude Duitse bak". De lichtmasten zijn in mijn ogen iets te klein uitgevallen voor dit stadion.

Onder leiding van de Nederlander (Venlonaar) Jos Luhukay heeft Augsburg nog 1 punt nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud in de 2. Bundesliga. Tijdens de spelersopkomst werd op de "Sitzwall" een choreo georganiseerd in de clubkleuren. Het stadion had zich een mooier afscheid kunnen wensen, op het veld gebeurde vrijwel niets. Augsburg speelde het laatste uur tegen 10 spelers maar kwamen desondanks met 0-1 achter tegen het al gedegradeerde SV Wehen Wiesbaden. Pas in de 93e minuut kwam de gelijkmaker wat een jubelstemming te weeg bracht in het Rosenaustadion. Het was de laatste keer....
Posted by Picasa