TSV 1860 München II - SC Freiburg II 2-1

Regionalliga Süd
Stadion an der Grünwalderstrasse
30.05.2009
Toeschouwers: 10.757
Twee weken geleden kwamen we in het centrum van München het aanplakbiljet tegen van deze wedstrijd. Aangezien het in teken stond van het behoud van Stadion an der Grünwalderstrasse werd deze wedstrijd gepland. Zo gezegd zo gedaan, de autobahn werd weer genomen en na ruim 6,5 uur kwamen we bij ons hotel in München aan. De wedstrijd van vandaag zou veel toeschouwers naar het stadion lokken daardoor hadden we de kaartjes vooraf online besteld. Bij de Geschäftsstelle van 1860 werden de kaartjes opgehaald waarna we richting het stadion liepen.

Van oorsrpong is de Grünwalderstrasse de thuisbasis van het voetbal in München. Zowel Bayern als 1860 voetbalden in dit stadion voor de jaren '70. Na de bouw van het Olympisch Stadion is Bayern verhuisd. 1860 bleef hier tot het begin van het Millennium, ook 1860 verhuisde naar het Olympisch Stadion. Tussendoor is er nog 1 seizoen op de Grünwalder Strasse gevoetbald. Vandaag de dag is het stadion de thuisbasis van Bayern II en 1860 II. Het stadion bestaat uit 2 overdekte zittribunes van welke 1 duidelijk ouder is dan de andere. Achter de doelen zijn de welbekende stehtraversen. Het scorebord wordt nog handmatig bediend. De lichtmasten torenen boven het geheel uit.

De laatste seizoenen hield 1860 München een aktie onder de vermelding van XXX-tausend. De bedoeling van vandaag was om het stadion vol te krijgen en het toeschouwersrecord van de 4e divisie te verbreken. Dit staat op naam van Dynamo Dresden met ruim 14.000 toeschouwers. Vandaag mochten bij hoge uitzondering ruim 15.000 mensen in het stadion, helaas kwamen er "slechts" 10.757. De sfeer zat er al van begin af aan goed in, vooral de liederen over het stadion werden massaal meegezongen. Het tweede elftal van 1860 startte de wedstrijd voortvarend en creëerde enkele kansen. Na de 1-0 viel twee minuten later de 1-1 uit een spaarzame aanval van Freiburg. De tweede helft zakte helemaal in, pas twee minuten voor tijd schonk 1860 München het stadion de overwinning.