Landesliga Rhein-Neckar
Seppl-Herberger-Sportanlage
01.06.2009
Toeschouwers: 200
Tijdens ons hotelverblijf in München werd er veelvuldig gezocht naar een wedstrijd op pinkstermaandag. Na lang zoeken kwamen we erachter dat SV Waldhof Mannheim II in het Stadion am Alsenweg (Seppl-Herberger-Sportanlage) speelt. Aangezien dit een stadion is met enige historie en van enige omvang werd besloten deze wedstrijd in de Landesliga mee te pakken. Om 12:30 uur vertrokken we uit München, 4 uur later parkeerden we de auto voor het Stadion am Alsenweg.

Vóór 1996 heette dit stadion "Stadion am Alsenweg" hierna is besloten om de voormalig trainer van "Die Mannschaft" als naamgever aan te wijzen. De Seppl-Herberger-Sportanlage is het kloppend hart van voetbalvereniging SV Waldhof Mannheim. Voordat de club vertrok richting Carl-Benz-Stadion speelden de blauwhemden hun (Bundesliga) wedstrijden in dit stadion. Het bestaat uit een grote overdekte zittribune en het overige deel zijn onoverdekte staanplaatsen.

Waldhof Manhheim II bezet momenteel de 2e plek in de Landesliga Rhein-Neckar op 3 punten achterstand van de koploper. Voor FV Brühl zou een punt voldoende zijn om degradatie te ontlopen. Het niveau van de Landesliga is een bedenkelijk niveau, het zonnetje en het stadion sleepte er ons de 90 minuten doorheen. Waldhof was de sterkere partij maar tot doelpunten leidde dit in de eerste helft nog niet. Na rust hetzelfde spelbeeld met enig verschil dat Mannheim op voorsprong kwam. Uit een van de weinige aanvallen van FV Brühl kwam de gelijkmaker. Mannheim liet belangrijke punten liggen vanavond, de koploper verloor ook punten.