zondag 26 april 2009

TuS Koblenz - Alemannia Aachen 0-2

2. Bundesliga
Stadion Oberwerth
26.04.2009
Toeschouwers: 12.670
Tot op vandaag was Stadion Oberwerth het dichtsbijzijnde stadion dat ik nog niet had bezocht. Op deze prachtige lentedag kon ik dit stadion bezoeken met de semi-derby tegen Alemannia Aachen. Op P+R Metternich werd de auto geparkeerd, van hier uit was het nog 15 minuten met de bus naar het stadion. Een half uur voor aanvang kwamen we aan bij de kassa's van het stadion en kochten we een staanplaatskaartje.
Tussen de hoofdtribune en de nieuwe zittribune achter het doel nemen we plaats, het zicht op het veld is vrij slecht, desondanks konden we nog net alles volgen. In tegenstelling tot op Tivoli maakten de Aachen supporters deze keer wel sfeer. Stadion Oberwerth ligt in de gelijknamige wijk in Koblenz, tussen de Rhein en het spoortraject Koblenz - Mainz. De hoofdtribune en de staantribune achter het doel zijn overblijfselen uit het verleden. Op de gegengerade en aan de andere kant achter het doel zijn overdekte zittribunes geplaatst. Vanuit de staantribune achter het doel heb je een prachtig uitzicht op de bergen en zie jet het topje van de Königsbacher Brauerei.
De eerste helft was een zwakke voorstelling van zowel Koblenz als Aachen. Na rust creëerden beide teams meerdere kansen. Aachen werd naarmate de wedstrijd vorderde de bovenliggende partij en won de wedstrijd eenvoudig met 0-2. Na de wedstrijd zijn we het gebruikelijke fotorondje gaan maken. Enig minpunt van de middag was dat de ADAC gebeld diende te worden in verband met een niet startende auto. Met een uur vertraging kregen we groen licht om huiswaarts te rijden.
Posted by Picasa