zondag 1 februari 2009

1.FC Viersen 05 - Wuppertaler SV Borussia 0-2

Diebels Niederrheinpokal
Stadion Hoher Busch
01.02.2009
Toeschouwers: 1.100
Na een hele tijd Belgische wedstrijden te hebben bezocht werd het weer eens tijd om een ander land te bezoeken. Vandaag stond de kwartfinale van de Niederrheinpokal op het programma. Een uur voor de wedstrijd kwamen we in Viersen aan. Het stadion ligt vrijwel direct aan de A61 (afslag Viersen). Doordat we er op tijd waren kon de auto geparkeerd worden voor het stadion.

Aan de rand van een bos gelegen bevindt zich het Stadion Hoher Busch. Als men de entree gepasseerd is sta je recht tegenover de enige tribune van het stadion. Deze overdekte zittribune heeft zijn beste tijd lang achter zich liggen, maar voor een club als Viersen doet deze nog uitstekend dienst. Men kan voor de rest op de graswallen langs het veld staan.

Na uitgebreid gefouilleerd te zijn mochten we het stadion betreden. Viersen speelde enkele jaren geleden nog in de Oberliga Nordrhein maar is inmiddels al afgezakt naar de onderste regionen van de Niederrheinliga (6e divisie). De tegenstander van vandaag, Wuppertaler SV, speelt 3 divisies hoger, in de nieuwe profcompetitie de 3. Liga. Door de kou van de laatste dagen was het veld bevroren, dit kwam het spel niet ten goede. In een zeer slechte wedstrijd won Wuppertaler SV met slechts 0-2 van Viersen.
Posted by Picasa