Bundesliga
Rewirpowerstadion
01.02.2009
Toeschouwers: 20.148
Na de wedstrijd in Viersen zijn we doorgereden naar Bochum. Om 17:00 uur zou de wedstrijd VFL Bochum - Karlsruher SC aanvangen. In Bochum hebben we de auto geparkeerd in het centrum vanwaar het nog 15 minuten lopen was naar het stadion aan de Castroper Strasse. Aan de kassa waren nog voldoende tickets beschikbaar. We namen plaats achter het doel, naast het uitvak.

Het is inmiddels mijn 4e bezoek aan het voormalige Ruhrstadion. In al die jaren is er op de naam na nog niets veranderd. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 30.000 plaatsen, deze zijn alleen gevuld tegen clubs als Schalke, Dortmund, Bayern en Mönchengladbach. Het Rewirpowerstadion is een echt voetbalstadion, het publiek zit dicht op het veld, de staantribune achter het doel zorgt voor de nodige sfeer. De lichtmasten doen mij een beetje denken aan de oude lichtmasten van het Philips Stadion.

Vanavond dus Karlsruhe de tegenstander. Zowel Bochum als Karlsruhe vechten tegen degradatie, de club die vanavond wint zou afstand nemen van de andere. Slechts 20.148 toeschouwers durfden de kou te trotseren en plaats te nemen in het stadion. Bochum kwam uit een vrije trap op voorsprong. Even leek het erop dat Karlsruhe de gelijkmaker op de schoen had maar bij een 1-op-1 situatie met de keeper miste Karlsruhe de gelijkmaker. In de tweede helft zorgde nieuwkoop Diego Klimowicz voor de bevrijdende 2-0. Bochum deed goede zaken tegen degradatie.