vrijdag 6 februari 2009

RC Lens - Olympique Nîmes 1-0

Ligue 2
Stade Felix Bollaert
06.02.2009
Toeschouwers: 25.704
De planning was om dit weekend naar FC Erzgebirge Aue - Carl Zeiss Jena te gaan. Deze wedstrijd werd helaas afgelast en er werd naar een alternatief gezocht. Het alternatief was snel gevonden met Racing Club de Lens. De auto werd weer gestart en we reden via Antwerpen en Kortrijk naar het relatief kleine stadje Lens. Op de snelweg staan de parkeerplaatsen al aangegeven en in een mum van tijd stond de auto recht voor Stade Felix Bollaert. De tickets voor achter het doel werden bij de kassa gekocht.

Het hoogtepunt van het stadion dateert uit 1998. In dit jaartal werd het WK voetbal in Frankrijk gehouden, Stade Felix Bollaert was een van de stadions. Het stadion bestaat uit 4 losstaande tribunes die een capaciteit bezitten van ruim 41.000, dit is opmerkelijk aangezien de stad Lens "slechts" 37.000 inwoners telt. Alle tribunes beschikken over zitplaatsen en zijn overdekt.

Nadat Lens vorig seizoen degradeerde uit Ligue 1 heeft het al zijn zinnen gezet op een snelle terugkeer. Momenteel ziet het ernaar uit dat deze doelstelling gehaald gaat worden, Lens is op het moment koploper. Nog geen 10 jaar geleden speelde RC Lens nog de halve finale van de Champions League tegen Manchester United, vanavond speelde het tegen het laaggeplaatste Olympique Nîmes. Op het veld was het verschil op de ranglijst niet te merken. In een wedstrijd met weinig kansen wist Demont in de 37e minuut het enige doelpunt te maken.
Posted by Picasa