zondag 25 januari 2009

Oud-Heverlee Leuven - FC M. Brussels 2-0

EXQI League
Stadion Den Dreef
25.01.2009
Toeschouwers: 2.200
Nadat we gisteren teruggekeerd uit de omgeving van Brussel was het vandaag weer de reis ernaartoe. Leuven, een voorstad van Brussel, is vanuit Limburg het makkelijkst te bereiken via Geleen - Hasselt. Ruim op tijd kwamen we aan bij Stadion Den Dreef. De auto werd geparkeerd op de parkeerplaats van de bezoekende partij. Na een rondje om het stadion gewandeld te hebben kwamen we de ingang voor de thuissupporters tegen.

Het stadion ligt wat lager als de omgeving waarin het ligt waardoor de lichtmasten niet te vinden zijn in het stadsbeeld. De ingang voor de bezoekende clubs doet denken dat dit vroeger de hoofdingang moet zijn geweest (zie foto 1). De hoofdtribune is echter de trekpleister van het stadion, deze overdekte zittribune bevat twee ringen. Aan de overzijde hiervan staat een overdekte staantribune. Achter beide doelen zijn afgelopen oktober overdekte zittribunes geplaatst. Deze tribunes zijn gebouwd op de vroegere staanplaatsen, die nog steeds onder de tribunes doorlopen.

Net zoals gisteren in Tubize werd er vandaag 1 minuut stil gestaan bij de ramp in Dendermonde. Tevens werd van deze minuut stilte ook gebruik gemaakt van een overleden clubmens. Ook deze wedstrijd kwam zeer moeizaam op gang. Met een 0-0 werd de rust ingegaan. Alles wat we in de eerste helft moesten missen gebeurde wel in de tweede helft. Was Brussels nog de eerste helft de betere partij hoe anders was het in de tweede helft. Leuven won op basis van de tweede helft verdiend met 2-0. Saillant detail is dat er 3 rode kaarten vielen voor Brussels.
Posted by Picasa