zaterdag 7 februari 2009

Havre AC - Stade Rennais FC 1-0

Ligue 1
Stade Jules Deschaseaux
07.02.2009
Toeschouwers: 12.618
Op zaterdag hadden we voldoende tijd om van Lens naar Le Havre te rijden. De duur van de reis zou zo'n 3 uur bedragen. Onderweg, nabij Amiens werd het weer slechter en slechter, de weg werd gladder, op een afstand van 1 kilometer hebben we ongeveer 6 auto's in de berm zien liggen. Hoe dichter we bij Le Havre kwamen hoe beter het weer werd. In Le Havre konden we voor de wedstrijd onder een zonnetje over het strand wandelen. Na deze wandeling is de auto geparkeerd op de doorgaande weg voor het stadion.

Le Havre, de grootste stad van Normandie, bezit sinds dit seizoen een club die speelt in de hoogste divisie. Aan de voorzijde van de stad ligt het stadion Jules Deschaseaux. Met de auto als het openbaar vervoer is het stadion goed te bereiken. Het stadion is gebouwd tegen een helling. De hoofdtribune staat "onderaan de helling" De korte zijden worden omhooggewerkt. De facade van de tribune tegenover de hoofdtribune bestaat uit een laag muurtje met toegangspoorten, als men hier naar binnengaat loopt men het stadion naar beneden binnen. Het hele stadion is overdekt en bezit stoeltjes in de clubkleuren. De enige staanplaatsen van het stadion zijn bestemd voor de uitsupporters.

Zoals vaak met gepromoveerde clubs bivakkeert Le Havre op een laatste plaats in de ranglijst. Stade Rennes, dit seizoen nog uitkomend in de Uefa Cup en uitgeschakeld door FC Twente, staat momenteel vijfde. Bij Stade Rennes speelt nog een oude bekende van SC Heerenveen: Petter Hansson. In een open en aanvallende wedstrijd leek het op een 0-0 af te stevenen. Pas in de 92e minuut scoorde Le Havre de winnende treffer. Dit was pas de 4e overwinning van Le Havre dit seizoen. Rennes verliest de aansluiting met de top van Frankrijk.
Posted by Picasa