Clydesdale Bank Premier League
Fir Park
22.02.2009
Toeschouwers: 8.593
Na de wedstrijd in Aberdeen zijn we met de trein naar Glasgow gegaan waar we tevens overnacht hebben. Op zondagochtend namen we de trein van Glasgow Central Station naar Motherwell. Uitgestapt werd op het station van Airbles van waar het nog een kwartier lopen was naar Fir Park. Meteen werd al duidelijk dat de helft van de mensen (of misschien zelfs meer) de kleuren van Celtic droeg. In de eerste wedstrijd van dit seizoen trok deze wedstrijd slechts een kleine 6.000 toeschouwers. Vandaag zaten er gelukkig meer.

Net zoals gisteren in Aberdeen beschikt Fir Park ook 1 tribune met 2 ringen. Tussen de huizen door kan men deze tribune in zijn geheel zien. Aan beiden zijden achter het doel zijn de lichtmasten tegen de tribunes gemonteerd. De hoofdtribune strekt zich niet helemaal uit over de lange zijde, aan de betonmolen te zien zal dit in de toekomst waarschijnlijk wel zijn. Het eyepoint aan de andere lange zijde is de tekst die op deze tribune levensgroot staat: Keep Cigarettes away from the match. De Celtic fans mochten op beide tribunes achter het doel plaatsnemen. Opmerkelijk was dat ik tickets geregeld had via Motherwell maar wel in het Celtic vak geplaatst werd.

De eerste wedstrijd op Fir Park dit seizoen won Celtic vrij eenvoudig met 2-4, na met rust op een 0-4 voorsrpong te hebben gestaan. In principe zou de koploper vandaag ook geen problemen moeten hebben met nummer 7 Motherwell. Het veld lag er abonimabel slecht bij, gras was ver te zoeken op Fir Park. Deze wedstrijd was dan voor de Schotse bond de druppel die de emmer deed overlopen en er wordt gedacht om een winterstop in Schotland in te voeren. Met spelers als Vennegoor of Hesselink, Loovens, Samaras, Hinkel en Nakamura verscheen Celtic aan de aftrap. In de eerste helft kwam Motherwell een paar keer gevaarlijk uit maar tot doelpunten leidde dit niet. Celtic daarentegen stelde enorm teleur. In de 60e minuut wist McDonald "The Hoops" op een 0-1 voorsprong te zetten. Uit de enige aanval van Motherwell in de tweede helft kwam verassend de 1-1 op het scorebord te staan. Celtic verliest hierdoor de koppositie in Schotland op doelsaldo aan de Rangers.