zondag 28 december 2008

KVK Tienen - UR Namur 7-1

Exqi League
Bergéstadion
28.12.2008
Toeschouwers: ca. 1.500
De laatste zondag van het jaar, er werd nog gevoetbald in Engeland, Nederland en België. Ik besloot om naar de Belgische Tweede Klasse af te reizen, welteverstaan naar Tienen. De weg erheen leidde me door de nog steeds openegestelde tunnels van de A73, over Genk door naar Vlaams-Brabant, waar ik na een lange binnendoorweg het stadje Tienen binnenreed. De auto werd geparkeerd om de hoek van het stadion in een woonwijk.

Het Bergéstadion, vernoemd naar de voormalig algemeen beheerder van de Tiense Suikerraffinaderij, bestaat uit 3 overdekte tribunes. De hoofdtribune is de enige zittribune, aan de overzijde hiervan en achter het doel staan staantribunes. De enige zijde waar geen tribune staat wordt aangeduid met staanplaatsen omheining. Vandaag was de overdekte staantribune achter het doel gesloten voor publiek. Het stadion bevat verder nog 4 uitstekende lichtmasten.

Tienen, dat vanaf het seizoen 2007-2008 in de 2e hoogste Nationale speelt, is dit seizoen erg goed gestart in de competitie. Lang voerden ze de lijst aan in de Exqi League. Vandaag stonden de Brabanders op een 3e plek en ontvingen de op een na laatste van de ranglijst UR Namur. De eerste helft verliep nog moeizaam, dit kwam mede door het ijzige veld. Terwijl de grasmat langzaam ontdooide was het na een half uur dat Tienen de voorsprong in de wedstrijd nam. Namur liet het hier niet bij zitten en kwam nog tot enkele kansjes. De thee werd gehaald met een 1-0 tussenstand. Na rust kwam Tienen op 2-0 door een uitstekend genomen vrije trap. Niet veel later maakte Namur de aansluitingstreffer, veel mocht t niet baten nadat de 3-1 binnenviel was de ban gebroken en kon Tienen uitlopen naar een 7-1 score.
Posted by Picasa