dinsdag 13 januari 2009

FCV Dender EH - K. Lierse SK 2-3

Cofidis Cup
Florent Beeckman Stadion
13.01.2009
Toeschouwers: 2.546
Na een winters begin van 2009 zou het nog twijfelachtig zijn of de match tussen Dender en Lierse vanavond doorgang zou vinden. Een twintigtal supporters hebben op maandag het veld sneeuwvrij gemaakt waardoor de KBVB het groen licht kon geven voor de match. De heenweg verliep erg moeizaam. Doordat er in de spits gereden diende te worden vertrokken we op tijd naar Denderleeuw. Op de ring van Brussel ging het dan toch mis, een uur werd er stilgestaan in de file. Een kwartier voor tijd liepen we het slecht gevulde stadion binnen.

Nadat Dender enkele seizoenen geleden promoveerde naar de Jupiler league moest er wat gebeuren met het stadion. 3 Overdekte zittribunes zijn hier het gevolg van. De staantribune achter het doel is de enig overgebleven tribune uit de oude tijd. Een aantekening voor groundhoppers die met de trein naar Denderleeuw afreizen: het station ligt op een kilometer van het stadion.

Een uitgesproken favoriet was er vanavond niet. Dender bivakkeert in de onderste regionen van de Jupiler Pro League terwijl Lierse vrij bovenin meedraait in de Exqi League (Tweede Klasse). Met spelers als Radzinski en Cavens zou Lierse wel een kans maken tegen Dender. Met 2.546 toeschouwers was het stadion slecht gevuld. Aan de Lierse-supporters lag het niet, het uitvak zat nagenoeg vol. De eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Dit veranderde in de tweede helft. Dender kwam 2x op voorsprong maar Lierse zorgde telkens voor de gelijkmaker. De 90 minuten waren verstreken en iedereen zat op de verlenging te wachten totdat Tomasz Radzinski de bevrijdende 2-3 maakte voor Lierse. De tweedeklasser gaat door naar de kwartfinale.
Posted by Picasa