zondag 21 december 2008

VC Eendracht Aalst 2002 - Royal Boussu Dour Borinage 1-2

Derde Klasse A
Pierre Cornelisstadion
21.12.2008
Toeschouwers: ca. 1500
Goed voorbeeld doet volgen, verleden week beviel me de dubbel op zondag uitstekend, in navolging hiervan had ik deze dag wederom en dubbel gepland. Om te beginnen om 15:00 uur met Eendracht Aalst tegen het voormalige Francs Borrains, Borinage. Een half uur voor de match kwamen we aan in Aalst, de auto werd weer tactisch geparkeerd om na de wedstrijd weer snel weg te kunnen. Vanaf deze plek zagen we de lichtmasten al boven de huizen uitkomen.

Als je voor het stadion staat doet het wel een beetje Engels aan. De hoofdingang ligt tegenover woonhuizen. We besluiten om op de staantribune plaats te nemen aan de lange zijde. Links van ons, achter het doel, staat een grote wand met reclameborden, deze kon ik me nog herinneren van toen Aalst nog in de hoogste klasse voetbalde en ze regelmatig op tv kwamen. De hoofdtribune bestaat uit allemaal zitplaatsen. Achter het andere doel is een dubbele constructie, beneden zitplaatsen en erboven de skyboxen.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren niet om aan te zien. Daarna voltrok zich een spel waarin Aalst de betere mogelijkheden kreeg en zelfs de 1-0 wist te scoren. Na rust wisten "de ajuinen" deze voorsprong niet vast te houden. Borinage kwam verassend sterk uit de kleedkamers en wist 5 minuten voor tijd de 1-2 te maken waardoor de Henegouwers met de 3 punten huiswaarts konden keren. Iets voor het affluitten van de wedstrijd werd de auto weer opgezocht om richting Kortrijk te gaan.
Posted by Picasa