zondag 21 december 2008

KV Kortrijk - KVC Westerlo 0-0

Jupiler Pro League
Guldensporenstadion
21.12.2008
Toeschouwers: 6.200
Omstreeks 16:50 reden we weg uit Aalst, om 18:00 uur zou de wedstrijd in Kortrijk gaan beginnen. In Kortrijk kenden we de parkeersituatie niet en parkeerden de auto aan de rand van Kortrijk voor een woonhuis. Via een enkele supporter te volgen konden we een mooie binnendoorweg volgen en stonden binnen 10 minuten voor de kassa's van het Guldensporenstadion. Er stonden lange rijen voor de kassa's, ons voordeel was dat we het kaartje via internet gekocht hadden en ze zo af konden halen. Precies op tijd namen we plaats op de nieuwste tribune van het stadion.

Het Guldensporenstadion is een begrip in het Belgische voetbalgebeuren. Het wordt gezien als een van de meest sfeervolle stadions, hierin kan ik me helemaal vinden. De fanatieke aanhang zit kort achter een van de doelen, deze staantribune is wekelijks helemaal vol wat voor een mooie ambiance zorgt. Aan de andere zijde is naar mijns inziens een jongeren/kindertribune. Op de hoofdtribune in het midden zijn de letters KVK gevormd. De tribune waar wij op zaten is de nieuwste, voorheen stond hier een tribune die niet meer toegankelijk was voor publiek wegens bouwvalligheid.

Het heeft 48 wedstrijden geduurd, ik zie weer een 0-0. Van begin af aan kon je voelen dat het 0-0 zou blijven. Gedurende de wedstrijd viel er ook geen enkele kans te noteren. Wel had de scheidsrechter in de 80e minuut een strafschop moeten toekennen aan de thuisclub, dit gebeurde dus niet en de brilstand werd een feit. Door dit 0-0 gelijkspel is Kortrijk het hele jaar 2008 ongeslagen gebleven in thuiswedstrijden, het schijnt zelfs zo te zijn dat Kortrijk tot op heden de club is die het langst ongeslagen is in thuiswedstrijden in Europa van de laatste tijd.
Posted by Picasa