zaterdag 19 september 2009

FC Viktoria Plzen - FK Mladá Boleslav 2-1

Gambrinus Liga
Stadion Mesta Plzne
19.09.2009
Toeschouwers: 3.465
De reis vanuit Sokolov duurde een klein anderhalf uur. Nadat we de auto in de buurt van het centraal station van Plzen hadden geparkeerd werd eerst de lunch genuttigd op het station. Vanuit het station is het stadion in een kleine 15 minuten lopen gemakkelijk te bereiken. Ruim voor aanvang van de wedstrijd liepen we langs het stadion. Wat opviel was de penetrante bierlucht die om het stadion heenhing. Dit had als oorzaak dat de brouwerijen van Pilsener Urquell en Gambrinus direct naast het stadion liggen.

Vanuit de verte zie je al de twee enorme lichtmasten opdoemen. Volgens mij de hoogste lichtmasten die ik ooit in een voetbalstadion gezien heb. De lichtmast zelf bestaat weer uit 2 "lichtmasten" die het hele veld kunnen verlichten. De imposante overdekte hoofdtribune is de tweede blikvanger van het stadion, met zijn 2 ringen overheerst deze tribune de rest van het stadion dat bestaat uit zitstoeltjes op voormalige staantribunes. Achter een van de doelen is het verboden om plaats te nemen, dit heeft de oorzaak dat deze plaatsen getroffen werd door een overstroming in het jaar 2002.

In de late nazomer werd het nog eens flink warm in Plzen. Met een geschatte temperatuur van 25+ namen we plaats aan de overzijde van de overdekte tribune. De wedstrijd werd overschaduwd door enorm veel gele kaarten. Tussen dit kaartenfestival door mocht Plzen uit en strafschop de 1-0 aantekenen. Op slag van rust werd de gelijkmaker gemaakt. Na rust ging het kaartenfestival verder. Ver in blessuretijd leverde deze tweestrijd nog een winnaar op, Viktoria Plzen won met 2-1. De "terugreis" kon beginnen met als eerste stop Nürnberg voor de overnachting aldaar.
Posted by Picasa