Impuls Arena
20.09.2009
Toeschouwers: 15.241

De snelste weg van Nürnberg naar Augsburg verloopt niet via de snelweg maar via de Bundesstrasse 2. Anderhalf uur later hadden we de auto achtergelaten nabij het Hauptbahnhof en waren we onderweg naar het nieuwe onderkomen van FC Augsburg. Vanuit het station werden er speciale trams ingezet, deze rit duurt enige tijd en bij aankomst bleek dat het stadion ruim 7 km buiten het centrum van de stad ligt in een open vlakte. Bij elke tram die aankomt op de eindhalte schalt op het perron het clublied uit de speakers.

Na vorig jaar bij de laatste wedstrijd in het Rosenaustadion bij te hebben gewoond bood ons vandaag de gelegenheid om de nieuwe thuishaven te bezoeken. Zoals al gezegd bevindt het stadion zich op een lege, open vlakte. Van buiten gezien lijkt het stadion nog lang niet klaar te zijn, het beton voert de boventoon. Eenmaal binnenin het stadion veranderd dit beeld. De tribunes lopen steil omhoog. De rode klapstoeltjes sieren het stadion, behalve achter 1 doel, hier bevinden zich dan ook de staanplaatsen.

Als afsluiter van het weekend had je geen betere wedstrijd uit kunnen kiezen. In een slecht gevulde Impuls Arena scoorde de thuisploeg binnen 3 minuten al de 1-0. In een zeer vermakelijk duel met Augsburg in de eerste helft de bovenliggende ploeg werd de rust bereikt met een 2-1 tussenstand. Na rust ging het doelpuntenfestijn vrolijk verder. Rostock kwam nog dichterbij met de 3-2 maar Augsburg liep uit naar een 5-2 overwinning. Hiermee wisten de mannen van de Nederlandse trainer Jos Luhukay hun eerste thuisoverwinning in het nieuwe stadion te behalen.