Europa League
Generali Arena
17.09.2009
Toeschouwers: 16.703
Hoofddoel van de reis was de wedstrijd van vanavond in Praag. Vanuit Weimar vertrokken via Dresden naar Praag. Hoe dichterbij we de Tsjechische grens kwamen, hoe mistiger het werd. In deze mist werd naast de snelweg nog snel het autobahnvignet gekocht. Eenmaal de Tsjechische grens gepasseerd klaart de mist weer op. Omstreeks 13:00 kwamen we aan in het hotel in de wijk Zizkov. Na een middagje terrasje zitten namen we de metro naar de Generali Arena van Sparta Praag.

De Generali Arena, voorheen Letna, Toyota Arena en AXA Arena, heeft geen imposante facade zoals de meeste nationale stadions in Oost-Europa. Van binnen is het stadion netjes en modern. Het meest uit het oogspringend is het middenstuk van de hoofdtribune, dit is een losstaande aparte tribune ten opzichte van de rest van het stadion. Verder beschikt het stadion over uitsluitend zitplaatsen. De lichtinstallatie is boven op het tribunedak gemonteerd.

De wedstrijd betrof de eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. Sparta Praag heeft in de vorige ronde NK Maribor verslagen. PSV moest het opnemen tegen zowel Cherno More Varna als Bnei Yehuda Tel-Aviv. Een uitgesproken favoriet was er vanavond niet. Bij de opkomst van de spelers zorgden de supporters van Sparta Praag voor een choreografie in de clubkleuren over het gehele stadion. De wedstrijd zelf was voor beide ploegen ver onder het niveau van wat ze kunne. Een kwartier voor tijd begon de wedstrijd pas eindelijk, de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later zorgde invaller Jonathan Reis voor de gelijkmaker. Lang konden de Eindhovenaren niet genieten van het doelpunt, in de 86e minuut maakte Praag de 2-1. Nadat iedereen uitging van een overwinning van de thuisploeg legde de scheidsrechter in blessuretijd de bal op de stip. Dit buitenkansje liet Jonathan Reis zich niet ontnemen en zette de eindstand van 2-2 op het scorebord.