FC Baník Sokolov - FC Hradec Králové 1-2

Druha Liga
Fotbalovy Stadion
19.09.2009
Toeschouwers: 1.960
Vanochtend werd om 6:30 uur opgestaan om naar Sokolov af te reizen. De wedstrijd zou op het christelijke tijdstip van 10:15 uur aanvangen. Via B-wegen met af en toe prachtig uitzicht passeerden we Karlovy Vary vanwaar het nog 15 kilometer naar Sokolov zou zijn. In Sokolov zelf moesten we uitzoeken waar het stadion lag omdat de adresgegevens genoteerd in de Groundhopping-Informer niet juist waren. Het ijsstadion stond wel aangegeven op de plaatselijke borden, deze moest naast het voetbalstadion liggen, zo gezegd, zo gedaan. Ongeveer 20 minuten voor aftrap, onder een heerlijk nazomerzonnetje, betraden we het stadion.

Eenmaal in het stadion kwam de geur van gegrilde worst je tegemoet. Achter de eerste de beste worstverkoper staat de overdekte zittribune met de stoeljes in de clubkleuren. Aan de overzijde stond het clubgebouw met een soort van marathon ingang in het midden. Aan weerszijden van deze ingang staan twee kleine overdekte zittribunes. Achter het doel aan de stadszijde bevinden zich enkele staanplaatsen, aan de andere zijde achter het doel staat een graswal bestaande uit 3 lagen. Een lichtinstallatie ontbreekt nog in dit stadion.

Onverwacht was dit een topper in de Tsjechische 2e divisie. Nummer 2 Kralove kwam op bezoek bij nummer 3 Sokolov. Kralove had in de eerste helft het beste van het spel maar kwam niet tot scoren, ruststand 0-0. Na rust kwam Sokolov in de 61e minuut op voorsprong. Kralove ging op jacht naar een doelpunt en wist de 1-1 te maken uit een prachtig afstandschot. Tien minuten later kwamen de gasten op een 1-2, deze stand bleef gehandhaafd tot het laatste fluitsignaal. In de laatste minuut verzuimde Sokolov voor bijna open doel de gelijkmaker te maken. Vanuit Sokolov vertrokken we naar Plzen waar de tweede wedstrijd voor vandaag op het programma stond.