donderdag 5 november 2009

FC Kopenhagen - PSV Eindhoven 1-1

Europa League
Parken
05.11.2009
Toeschouwers: 21.605
De wedstrijd waar het dit weekend om ging was deze in Kopenhagen. Na problemen met mijn eigen auto werd besloten om met een huurauto richting Denemarken af te reizen. De reis, met overnachting in Bremen, verliep voorspoedig, we kwamen rond 14:00 uur in Kopenhagen aan. Omdat Kopenhagen al vaker bezocht werd lieten we de gebruikelijke sightseeing achterwege. Na wat gedronken en gegeten te hebben werd er om 19:00 uur langzaam naar het stadion gelopen.

Na een wandeling van pak m beet een half uur komen we bij het stadion aan. Parken is het grootste stadion van Denemarken en tevens het nationaal stadion. Hier worden buiten voetbalwedstrijden om ook concerten gegeven, enkele jaren geleden was Parken zelfs het decor voor het Eurovisie Songfestival. FC Kopenhagen is de vaste bespeler van dit stadion. Parken is een beetje in Engelse stijl gebouwd. Aan de lange zijdes lopen de tribunes gelijdelijk omhoog op de eerste ring, de tweede ring is een stuk stijler. Het uitvak bevindt zich aan de allernieuwste zijde van het stadion, de werkzaamheden zijn op enkele details na helemaal voltooid.
Voor PSV zou winst al kunnen betekenen dat de volgende ronde al bereikt zou zijn. FC Kopenhagen moet daarentegen winnen om nog uitzicht te houden voor kwalificatie naar de volgende ronde. De eerste tien minuten waren voor de gasten uit Eindhoven, hierna nam Kopenhagen het heft in handen en dit leidde tot enkele grote kansen, Isaksson pareerde alle schoten. Net voor rust werd Isaksson toch verslagen door een benutte strafschop van Gronkjaer. Na rust bleef hetzelfde spelbeeld. Uit een van de spaarzame aanvallen stond Dzsudzsàk op de juiste plek en zorgde voor de gelijkmaker. Helaas waren we vanavond weer getuige van een zeer matig duel.
Posted by Picasa