vrijdag 6 november 2009

Viborg FF - Skive IK 2-1

Viasat Divisionen
Viborg Stadion
06.11.2009
Toeschouwers: 3.208
Op vrijdag werd er maar 1 wedstrijd in Denemarken gespeeld, voor ons de reden om Kopenhagen te verlaten en af te reizen naar Viborg. Een ruime 3 uur zouden we over deze reis doen. De kilometerslange brug bij Nyborg werd weer genomen en via Vejle namen we de 80 km lange provinciale weg naar Viborg, dat centraal in de provincie Jutland ligt, niet ver van Silkeborg en Aarhus.

Zo'n 3 uur voor de aftrap reden we het kleine stadje Viborg binnen. Eerst werd het stadion bezocht dat zo'n tien minuten van het station ligt. Na wat rondjes gelopen te hebben werd een kleine sightseeing tour door Viborg gedaan. Al snel waren we weer terug bij het Viborg Stadion. Dit stadion is in een vrij nieuwe staat met overal overdekte zitplaatsen. Enkel bij de fanatieke aanhang en een gedeelte van het uitvak bestonden uit staanplaatsen. De lichtmasten zijn fraai en niet alledaags.

Viborg en Skive liggen 30 kilometer van elkaar vandaan en betrof dus een heuse derby, helaas bleef het alleen op papier een derby.
De "eerste divisie" van Denemarken is qua spelbeeld te vergelijken met de Nederlandse eerste divisie. Veel foute passes was het toonbeeld de gehele wedstrijd. Viborg was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij tot in de laatste minuut de aansluitingstreffer viel, echter voor Skive bleef het bij deze aansluitingstreffer.
Posted by Picasa