zaterdag 7 november 2009

Holstein Kiel - FC Erzgebirge Aue 2-1

3. Liga
Holstein Stadion
07.11.2009
Toeschouwers: 4.011
Na de wedstrijd in Viborg zijn we doorgereden tot aan het Duitse Flensburg en hebben daar overnacht. Vanuit Flensburg is de havenstad Kiel niet ver meer. De auto werd zoals normaal geparkeerd bij het station, dat recht tegenover een ferry terminal ligt. Een groot schip van Color Line was reeds aangemeerd. Vanuit het station is het nog een 45 minuten lopen naar het Holstein Stadion.

Door de wandeling kwamen we in dit koude weer warm aan bij het stadion. In de fanshop werd een vaantje gekocht en het programmaboekje was gratis. De fanshop ligt in de hoofdtribune dat samen met het uitvak nog tot het oude gedeelte van het stadion behoort. De andere tribunes zijn in 2006 geplaatst om aan de eisen van de Duitse bond te voldoen. Kiel stond toen op promoveren naar de 2. Bundesliga maar heeft dit net niet gehaald.

Het grootste succes van Kiel ligt alweer eventjes achter ons, in 1912 werd het Duits kampioenschap behaald. Desalniettemin behaalde Holstein Kiel vorig seizoen het kampioenschap in de Regionalliga Nord en promoveerde dus naar de 3. Liga. Vandaag de dag bevindt Kiel zich in de onderste regionen van de 3. Liga samen met clubs als Dynamo Dresden en Wuppertaler SV. Aue daarentegen wil meedoen om de promotieplaatsen en staat momenteel keurig 5e. Vanaf minuut 1 was al duidelijk wie er echt voor de winst wilde gaan, Kiel wilde zijn slechte seizoenstart goedmaken en kwam ook verdiend op een 2-0 voorsprong. Aue vond in de laatste minuut nog de aansluitingstreffer en had in blessuretijd zelfs de 2-2 in het doel liggen, ware het niet dat dit doelpunt afgekeurd werd door het arbitrale trio.
Posted by Picasa