zondag 25 oktober 2009

FC Sankt Pauli - FC Energie Cottbus 1-1

2. Bundesliga
Millerntor Stadion
25.10.2009
Toeschouwers: 23.254
Na enkele malen in Hamburg te zijn geweest, kreeg ik nu de kans om er ook daadwerkelijk een wedstrijd te bezoeken. Aangezien we al 2 dagen in de stad waren werd er met het openbaar vervoer richting Sankt Pauli gegaan. We waren erg vroeg bij het stadion en besloten om eerst de Hauptkirche St. Michaelis op te gaan vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over heel Hamburg. Bij het stadion terug aangekomen zat de sfeer er al redelijk in, op een container stond een plaatselijke band live muziek te spelen.

Het vroegere Wilhelm Koch Stadion am Millerntorplatz ligt midden in de wijk Sankt Pauli. Van hier uit ben je binnen 2 minuten op rosse buurt van Hamburg; De Reeperbahn. De club bezit voornamelijk supporters uit de alternatieve sferen en benut dit ook in hun marketing strategie, de net iets andere club van Duitsland. In mijn ogen iets te gehyped. Na recente verbouwingen aan het stadion zijn achter de doelen 2 geheel nieuwe overdekte tribunes ontstaan, deels staan- en deels zittribune. Vandaag zou ook de laatste dag zijn dat de oude hoofdtribune een wedstrijd zag. Over 2 dagen wordt deze helemaal verbouwd. Wat blijft is dan de gegengerade die ook deels uit staan- en deels uit een zittrubine bestaat.

FC Energie Cottbus is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Bundesliga, een play-off wedstrijd met FC Nürnberg moest de doorslag geven. FC Sankt Pauli daarentegen krabbelt langzaam weer omhoog. Na enkele jaren Regionalliga en nu weer 2. Bundesliga is de club vandaag terug te vinden op een 3e plek, bij winst zou Sankt Pauli koploper worden. Cottbus staat ergens in de grote middenmoot. In de eerste helft gebeurde vrijwel niets en werd er gerust met de brilstand. Na rust kwamen er meerdere kansen, Cottbus scoorde uit een spaarzame aanval de 0-1. Het laatste half uur drong Sankt Pauli meer en meer aan en dit resulteerde in de gelijkmaker. Niet veel later werd de uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong voor Cottbus vakkundig verprutst. Bij de 1-1 bleef het. De wedstrijd werd in de tweede helft kort stilgelegd vanwege vuurwerk dat uit het Cottbus vak op het veld werd gegooid. Hierna bleef het bij enkele rookbommen.
Posted by Picasa