zondag 15 november 2009

FC Remscheid - KFC Uerdingen 2-1

Niederrheinliga
Röntgenstadion
15.11.2009
Toeschouwers: 600
Het Röntgenstadion staat al enkele jaren op mijn lijstje om te bezoeken. Helaas lukt het FC Remscheid niet om te promoveren naar de hogere divisies. Met de wedstrijd tegen KFC Uerdingen kwam er toch een "grote" ploeg op bezoek in Remscheid. Mijn reis verliep weer eens ouderwets met de trein. Vanaf Düsseldorf werd ik vergezeld door de talrijke Uerdingen supporters. Na de overstap in Solingen nam de trein mij mee over de hoogste spoorwergbrug van Duitsland. In Remscheid kon ik de verplichte busrit met de Uerdingen supporters ontwijken en ondernam zelf de reis naar het Röntgenstadion.

De naam van het stadion is vernoemd naar de in Remscheid geboren Wilhelm Conrad Röntgen, de uitvinder van de röntgenstraal. Het stadion stamt uit betere tijden van de club, in 1982 promoveerde FC Remscheid naar de 2. Bundesliga waardoor het stadion grondig verbouwd moest worden. Het stadion heeft nu een overdekte zittribune aan de lange zijde. Aan de overzijde is alleen het middenstuk overdekt en bevat alleen staantribunes. Achter beide doelen zijn "kurven" met louter onoverdekte staanplaatsen.

De laatste keer dat deze twee clubs tegenelkaar streden dateert alweer uit de jaren dat de clubs in de 2. Bundesliga hun wedstrijden speelden. Vandaag de dag spelen ze in de 6e divisie. De wedstrijd begint met een mooie intro van de uitsupporters, hierna wordt door de scheidsrechter 1 minuut stilte ingelast voor de afgelopen dinsdag overleden Robert Enke. KFC Uerdingen begint het beste aan de wedstrijd maar komt niet tot scoren. Uit een van de eerste aanvallen van de thuisploeg wordt meteen het eerste doelpunt van de dag gemaakt. Na rust zet Uerdingen meer en meer druk wat resulteert in de gelijkmaker. Door het vele aanvallen countert Remscheid er op los en 3 minuten voor tijd valt de beslissing in het voordeel van de thuisploeg.
Posted by Picasa