zaterdag 24 januari 2009

AFC Tubize - KSC Lokeren OVL 2-1

Jupiler Pro League
Stade Leburton
24.01.2009
Toeschouwers: 4.000
Op mijn verjaardag zou ik de Jupiler League compleet maken had ik enkele weken geleden gepland. De laatste horde was nieuwkomer AFC Tubize. Nadat we de ring van Brussel verlaten hadden gingen we in Lembeek de taalgrens over en kwamen meteen in Tubize terecht. Het stadion was makkelijk te vinden door de lichtmasten die aanstonden. Het mag een wonder heten dat een dorpje als Tubize een club in de hoogste divisie heeft spelen. Op nog geen 200 meter van het stadion werd de auto geparkeerd.

Het Stade Leburton heeft sinds de promotie naar de Jupiler League enkele veranderingen moeten doorstaan. Zo staat er een gloednieuwe hoofdtribune en achter een van de doelen een gloednieuwe overdekte zittribune met een immens uitvak. Het restant van het oude stadion is de overdekte staantribune aan de lange zijde. Hier namen wij dan ook plaats. Achter het andere doel staat een onoverdekte noodstaantribune waar vanavond niemand op staat. Door de kou was het ook spekglad op deze tribune.

Lokeren beschikt over de beste verdediging en de topscorer van Belgie op het moment. De mannen van George Leekens staan op een nette 7e plek. Tubize daarentegen vecht zoals bijna elke nieuwkomer tegen degradatie. De wedstrijd kwam maar langzaam op gang, Lokeren nam het veldinitiatief terwijl Tubize de betere kansen creëerde. Maazou, de topscorer van Belgie, maakte dan toch de 0-1. Na rust nam Tubize het initiatief over en zette zo'n tien minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal was de sensatie compleet. Op de terugweg zijn we bij Lembeek de taalgrens weer overgegaan en in hetzelfde dorpje Vlaamse frites genuttigd. De Jupiler Pro League is compleet.
Posted by Picasa