zondag 25 april 2010

FSV Frankfurt - FC Augsburg 1-1

2. Bundesliga
Frankfurter Volksbank Stadion
25.04.2010
Toeschouwers: 6.382
Vandaag zou het 27 graden worden, mooi weer om weer eens op stap te gaan naar een nieuwe ground. Met een dagtrip naar Frankfurt werd het Frankfurter Volksbank Stadion bezocht. Op de parkeerplaatsen van het nabijgelegen ijshockeystadion werd de auto neergezet. Voordat we het stadion naar binnen zouden gaan werd nog een bezoekje aan het nabijgelegen Stadion am Riederwald bezocht, de officiele thuisbasis van Eintracht Frankfurt.

Het Frankfurter Volksbank Stadion is verleden jaar veelal in het nieuws geweest. Na een grondige verbouwing, alleen de hoofdtribune doet nog denken aan de oude Bornheimer Hang, werd besloten om lichtmasten bij het stadion te plaatsen. Aangezien dit overlast zou zorgen voor de nabijgelegen snelweg zouden er geen lichtmasten geplaatst mogen worden. Door kapjes om elke lamp te doen, waardoor het licht niet op de snelweg valt, werden de lichtmasten toch nog geplaatst. Buiten de hoofdtribune is alles verbouwd aan het stadion. Tegenover de hoofdtribune staat een overdekte zittribune terwijl achter de beide doelen onoverdekte staanplaatsen staan.

Voor zowel Frankfurt als Augsburg stond vandaag veel op het spel. Frankfurt strijdt tegen degradatie en staat 1 punt boven plek 16 wat recht geeft op een ontmoeting met de nummer 3 van de 3. Liga voor een plek in de 2. Bundesliga volgend seizoen. Augsburg staat daarentegen op plek 3 en wil promoveren naar de Bundesliga. naast supporters van Frankfurt en Augsburg waren er ook honderden supporters van Kaiserslautern in het stadion. Bij puntverlies van Augsburg zou Kaiserslautern rechtstreeks promoveren naar de Bundesliga. Na het eerste fluitsignaal zette de thuisploeg Augsburg onder druk. Na verloop van de eerste helft werd Augsburg sterker en was enkele malen gevaarlijk uit een counter. Na rust zorgde Thurk al snel voor de 0-1. Frankfurt liet het hier niet bij zitten en zette verder de aanval in op de gelijknmaker. nadat Augsburg verzuimde om de 0-2 te maken, maakte Cidemar met een prachtige omhaal de verdiende gelijkmaker tot grote vreugde van de Kaiserslauternfans die door dit resultaat de promotie naar de Bundesliga bereikten.
Posted by Picasa