zaterdag 17 april 2010

FSV Salmrohr - SV Mehring 1-0

Rheinlandliga
Salmtal Stadion
17.04.2010
Toeschouwers: 120
Na een lange barre winter wordt het weer langzaamaan weer aangenamer. Ook de groundhopkriebels komen dan weer naar boven. In eerste instantie wilde ik naar de derby in Bremerhaven, maar aangezien deze afgelast werd viel mijn oog op het Salmtal Stadion van FSV Salmrohr, het stadion waar ik al 2x was maar zonder wedstrijd.

Salmrohr ligt zo'n 30 km van Trier in de gemeente Salmtal. In 1986 promoveerde deze club naar de 2. Bundesliga. Tot op heden is Salmrohr het kleinste dorpje dat ooit profvoetbal heeft gehaald. Een bekende speler van toen is Klaus Toppmöller die later ook trainer van FSV Salmrohr werd. De trainer van nu was dezelfde trainer die met FSV Salmrohr de promotie naar de 2. Bundesliga bewerkstelligde.Het stadion ligt aan de rand van het dorp in een heuvelachtig landschap. Rondom het hele stadion zijn onoverdekte staanplaatsen, de oogappel is echter de overdekte zittribune met zijn dak bestaande uit 6 halve cirkels.

Op papier betrof het vandaag een derby, Mehring ligt tussen Trier en Salmrohr in en ligt idyllisch aan de Moezel. Salmrohr wist de laatste partijen niet meer te winnen van SV Mehring. Voor Mehring stond niets meer op het spel, de club staat veilig in de middenmoot. Voor FSV Salmrohr, dat de laatste 7 wedstrijden niet meer verloor, stond de kampioenstitel nog op het spel. Salmrohr staat maar enkele punten achter op de nummer 1 Eintracht Trier II. De gehele wedstrijd had Salmrohr het betere van het spel maar pas in de 90e minuut wist de thuisploeg het net te vinden. Een belangrijke zege, zeker nadat Eintracht Trier II later op de dag zou verliezen.
Posted by Picasa