Niederrheinliga
Stadion an der Römerstrasse
18.04.2010
Toeschouwers: 200
Na gisteren werd er vandaag wederom een wedstrijd bezocht in de 6e divisie. Van thuis uit sta ik binnen 10 minuten voor de poorten van het stadion. Na het rondje wandelen om het stadion neem ik plaats op een van de 4 opgezette staantribunes aan de lange zijde.

Het stadion ligt aan de rand van de stad. Als je van de A40 afrijdt en richting Straelen gaat zie je na een minuutje het stadionnetje liggen aan de linkerzijde. Het stadion beschikt over een overdekte tribune die in het midden zitplaatsen heeft en aan de zijkanten staanplaatsen. Aan de andere lange zijde staan enkele opgezette staantribunes.

Het "grote" Union Solingen is al zo goed als zeker gedegradeerd. De club die in de jaren '80 nog 2. Bundesliga speelde heeft de laatste jaren een ongekende terugval gekregen. Straelen is zo goed als veilig, zeker als vandaag de 3 punten aan de Römerstrasse zouden blijven. Union begon nog wel fel aan de wedstrijd, maar na een benutte strafschop van Straelen was het verweer gebroken. Straelen liep in de tweede helft uit naar een 3-0 overwinning. De veel meegereisde fans uit Solingen dropen teleurgesteld af.