zaterdag 22 mei 2010

SV Waldhof Mannheim 07 - SC Preussen Münster 0-2

Regionalliga West
Carl-Benz-Stadion
22.05.2010
Toeschouwers: 3.425
Vandaag was het eindelijk weer eens mooi weer en aangezien ik toch in Mannheim was werd er een bezoek aan het Carl-Benz-Stadion gebracht. Vanuit het centrum zijn we met de tram richting stadion gegaan. Net voor het Carl-Benz-Stadion ligt het Rhein-Neckar-Stadion van rivaal VFR Mannheim. Met de zon volop aanwezig werd een kaartje voor de lange zijde gekocht.

Het Carl-Benz-Stadion (vernoemd naar Carl Benz, volgens de Duitsers de maker van de allereerste auto) is een van de eerste stadions die in de "nieuwe" stijl werd gebouwd. Nadat Waldhof Mannheim zich in de jaren '80 wist te plaatsen voor de Bundesliga moest er een nieuw stadion komen. Na enkele seizoenen uitgeweken te hebben naar het Südweststadion in Ludwigshafen nam Waldhof Mannheim het nieuwe stadion pas in gebruik toen ze weer in de 2. Bundesliga speelden. Het stadion bestaat uit 3 aaneenliggende tribunes met achter het doel de 4e tribune die losstaat van de rest.

In theorie kan Mannheim nog degraderen, ze staan 5 punten los van de laatste degradatieplek. Een punt vanmiddag zou genoeg zijn geweest om ook volgend seizoen in de Regionalliga te spelen. Voor Münster was het seizoen al gespeeld en zal eindigen als een goede middenmoter. De eerste was het Münster dat merendeels op de speelhelft van de gastheren speelde. Vlak na rust nam Münster niet onverdiend de leiding. In de 53e minuut moest Münster het verder doen met 10 spelers na een rode kaart. Mannheim zette de aanval in maar verder dan een schot op de paal kwam het niet. Uit een van de spaarzame counters besliste Münster het duel voortijdig.

Posted by Picasa