zondag 31 oktober 2010

Rheydter SV - FC Remscheid 0-1


Landesliga Niederrhein Gruppe 2
RSV-Stadion
31.10.2010
Toeschouwers: 100
Op ruim een half uur rijden van thuis ligt het prachtoge RSV Stadion van Rheydter SV. Toen ik begon met groundhoppen speelde de club nog in de Oberliga Nordrhein maar heb dit stadion toen nooit bezocht. Na een terugval van Rheydter SV spelen ze nu in de Landesliga. (7e divisie). Geluk bij een ongeluk is dat Remscheid vorig seizoen degradeerde uit de Niederrheinliga en ik zo toch nog een leuk affiche zou zien in dit stadion. De andere mogelijkheid was Union Solingen maar dat heeft haar eerste team uit de competitie genomen.

Het RSV Stadion ligt in de deelgemeente Rheydt van de stad Mönchengladbach. In de jaren '60 was er zelfs even sprake van dat Borussia Mönchengladbach dit stadion als thuishaven zou nemen. Dit ging echter niet door nadat besloten was de Bökelberg te verbouwen. langs het gehele veld zijn vergroeide staantribunes te vinden. De hoofdtribune is de enige overdekte en zittribune. Naast het RSV Stadion ligt het Grenzlandstadion waar het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach haar wedstrijden speelt. Op deze middag stond daar de wedstrijd tegen Kaiserslautern II om 14:00 uur op het programma. De stadionspeaker was in het RSV stadion te horen bij een doelpunt van Gladbach.

Remscheid startte als favoriet aan deze wedstrijd. De heren uit het Bergische Land zijn vorig jaar gedegradeerd uit de Niederrheinliga. Voor Rheydter SV is het noodzaak om uit de degradatiezone te blijven. Onder een heerlijk herfstzonnetje genoot ik van de atmosfeer in het oude stadion. De wedstrijd zelf was van een zeer laag niveau. Remscheid won uiteindelijk met 0-1.
Posted by Picasa